Sofie de Klerk


Al vanaf kleins af aan ben ik bezig met het ontdekken van geluid. Op mijn zesde hoorde ik voor het eerst de accordeon op de radio en ik wist gelijk dat ik het wilde leren spelen. Die droom kwam uit toen ik acht was en ik bleek er nog talent voor te hebben ook. Sindsdien is het instrument niet meer uit mijn leven te denken. Nu ik afgestudeerd ben van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag werd het tijd om mijn eigen manier van muziek creĆ«ren te verdiepen. 
Ik ontdekte dat lange meditatieve improvisaties op mijn accordeon mij tot een diepere verstilling brachten, een ontspanning. Dat heeft alles te maken met de trilling van het instrument wat heel dichtbij komt, omdat het op mijn schoot staat en tegen mijn borst drukt. De tonen en de trilling komen echt binnen. Dit ben ik gaan gebruiken bij mijn concerten waarbij het publiek op de grond ligt en de lange rustgevende klanken van de accordeon als golven over hen heen spoelt.
Deze ontdekking wilde ik verder gaan verdiepen, hoe zit dat nu met klank en trilling? Al gauw kwam ik uit bij de wereld van de klankschalen. Ik ben een opleiding sound healing gaan volgen bij Happynings te Breda. Ik geef mijn eigen draai eraan met mijn muzikale achtergrond en accordeon. 
Ik hoop een groot aantal mensen te verblijden en te laten ontspannen met alle kennis en kunde die ik nu heb qua klank en trilling. 
Er is niks heerlijker dan te kunnen ontspannen, om even niet te hoeven denken aan alles wat moet. Om los te kunnen laten, om inzichten te krijgen, om te voelen wat diep verborgen zat.